ÁSZF

Fedezd fel ízletes világunkat a legfinomabb sütemények, torták és bonbonok társaságában. Minőségi alapanyagokból készült édességeinkkel garantáltan elvarázsolunk. Gyere, és éld át az édességek mágikus világát nálunk!” 

A www.gombaicukraszda.hu weboldal böngészésével és használatával a Vásárló (vagy Megrendelő) tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat, azaz a weboldal használatára és szolgáltatásaira vonatkozó általános szerződési feltételeket, adat- és panaszkezelési szabályokat.

 

Üzemeltetői adatok
Gombai Cukrász Kft.
Adószám: 26546887-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-195825
Telefon: 06 20 389-4430
E-mail: info@gombaicukraszda.hu
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 5/d
Szolgáltatások
2.1. Termékek

A weboldal Üzemeltetője (Gombai Cukrász Kft., vagy Eladó) cukrászsüteményeket, tortákat, sós és édes aprósüteményeket, kávét, teát és hideg italokat, valamint fagylaltot (továbbiakban együtt: Termékek) forgalmaz helyben fogyasztásra és elvitelre.

A weboldalon a termékeknél megjelenített képek illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. A weboldalon közölt árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát Eladó fenntartja. A weboldalon esetlegesen előforduló képi hibákért, elírásokért felelősséget nem vállal!

A Gombai Cukrász Kft. kifejezetten tájékoztatja a Megrendelőt, hogy a gyümölcsből, diófélékből készült ételek nyomokban magot, héjat tartalmazhatnak. Felhívja továbbá a vásárlók figyelmét, hogy a marcipánbevonatos, esküvői valamint egyedi torták emberi fogyasztásra nem alkalmas dekorációs eszközöket, kiegészítőket is tartalmazhatnak (pl.: szaténszalag, élő virág, gombostű, drót, hurkapálcika, fogpiszkáló, stb.)! Az ebből eredő esetleges károkért az Eladó felelősséget nem vállal. Az Eladó tájékoztatja továbbá a Megrendelőt, hogy a termékei glutént, szóját, tejet, olajos magvakat és cukrot tartalmazhatnak!

A termékek allergéntartalmáról érdeklődni személyesen a rendeléskor vagy előzetesen telefonon és e-mailben is lehetőség van.

2.2. Rendelés

A termékek megrendelése helyben, illetve telefonon vagy e-mailben valamint a weboldal tortarendelő alkalmazásán keresztül történik. Hétvégén és ünnepnapon torták rendelését a cukrászda a megnövekedett forgalom miatt csak e-mailben vagy írásban tudja fogadni!

Torták rendelése esetén marcipános bevonatú formatortáknál minimum 5 nappal az átvétel előtt szükséges jelezni a rendelési szándékot. Az Üzemeltető az e-mailes rendeléseket hétfőtől vasárnapig 9:00-21:00-ig dolgozza fel, beérkezési sorrendben.

A rendelés esetén az Üzemeltető visszaigazoló e-mailt küld, ami tartalmazhatja a megrendelő (Vásárló) adatait, a rendelési adatokat, a megrendelt termékek árát, a fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Vásárló rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

A honlapon leadott megrendelés ráutaló magatartással tett jognyilatkozatnak minősül, így a Vásárló és a Gombai Cukrász Kft. közötti elektronikus úton kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat az Eladó nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető. A megrendelésre magyar nyelven van lehetőség.

2.3. Asztalfoglalás

Asztalfoglalás hétköznap lehetséges a cukrászda telefonszámán vagy e-mailben. A cukrászda területére kisállat megbeszélés szerint vihető be, kivéve vakvezető kutya.

2.4. Fizetés

A Gombai Cukrász Kft. szolgáltatásainak, termékeinek ára magyar forintban (HUF) fizetendők, melyek kiegyenlíthetők készpénz, bankkártya, étkezési utalvány, SZÉP-kártya segítségével. Az árak bruttó árak, melyek az áfát illetve a felszolgálási díjat tartalmazzák.

Az előre rendelt termékek esetén előleg illetve kölcsönözhető termék (pl. tortaállvány, stb.) esetén kaució fizetése terheli a Megrendelőt.

A fizetés előre rendelés esetén történhet személyesen a Gombai Cukrászdában, vagy a cukrászda bankszámlájára előre utalással.

2.5. Átadás-átvétel

A megrendelt termékek személyes átvételére a cukrászdában, a nyitva tartási időben van lehetőség. A megrendelt termékek átadás-átvételére – mivel gyorsan romló élelmiszernek minősülnek – a rendeléskor rögzített határidőn belül van lehetőség.

Eladó köteles gondoskodni róla, hogy a megrendelt termék az átadás előre egyeztetett időpontjában átadható legyen. Eladó nem vállal azért felelősséget, ha a Vásárló az előre leegyeztetett és megjelölt időpontban nem tartózkodik a megadott helyen és a termék átvétele emiatt meghiúsul.

Ha az átvétel napján a termék átadása a Vásárlónak felróható okból hiúsul meg, akkor a termékért fizetett előleg valamint a termék tulajdonjoga is a Megrendelőt illeti meg.

2.6. Megrendelés lemondása

Előre rendelés módosítására vagy törlésére 48 órával a szolgáltatás igénybe vétele előtt van lehetőség, e-mailben, telefonon vagy személyesen. Megrendelő hivatkozásul köteles megadni a visszaigazoló e-mailben szereplő, azonosításra alkalmas adatot.

Helyben történő fogyasztásra leadott rendelést a megrendelés beérkezésétől számított 10 percen belül lehet lemondani (törölni). A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5. § c) pontja alapján a gyorsan romlandó termékek esetén a megadott lemondási időn túl nem állhat el a fogyasztó a szerződéstől!

A Vásárló a termék átvételekor késedelem nélkül köteles meggyőződni arról, hogy a termék minősége és mennyisége a rendelésnek megfelelő-e. A termék átvételekor a Vásárló köteles megvizsgálni, hogy a termék (vagy csomagolása) sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson vagy a terméken, a Vásárló kérheti a rendeléstől való elállást.
Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét az Eladó díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért az Eladó nem vállal felelősséget!


Szavatosság
Az édesipari termék megfelelő hűtése és tárolása az átvételt követően a Megrendelő kötelezettsége.
Hűtött tárolás mellett (+4°C) az édesipari termékek az átvételt követő 36, 48, illetve 72 óráig biztonságosan eltarthatók, hozzáadott tartósítószert nem tartalmaznak. (Csomagolt termék esetén a termék csomagolásán található az odavonatkozó eltarthatósági időtartam.)

Amennyiben a termékkel szembeni minőségi kifogás a termék szemmel nem látható tulajdonságára vonatkozik, úgy a minőségi kifogás az adott termékre legkésőbb a termék átvételétől számított 24 óráig jelezhető az Eladó felé.

Reklamáció, panasz
A termékekkel, szolgáltatásokkal illetve a megrendelés teljesítésével kapcsolatos bármely reklamáció vagy panasz, észrevétel megtehető személyesen a termék átvételekor, telefonon illetve e-mailben vagy postacímre küldött levél formájában.

Panasz az Eladó/Üzemeltető tevékenységével, szolgáltatásával, termékével, vagy mulasztásával kapcsolatosan felmerülő minden olyan kifogás, amelyben a panaszos egyértelműen az Üzemeltető magatartását/eljárását (különösen: szolgáltatási, ügyintézési, nyilvántartási, számlázási) kifogásolja. Nem minősül panasznak, ha a Vásárló általános tájékoztatást, véleményt vagy állásfoglalást igényel.

Az Eladó a panaszügyben hozott érdemi döntését pontos, közérthető és egyértelmű indoklással ellátva, és azt írásban foglalva kell továbbítsa a panaszos részére. Ha az érdemi döntést közlő dokumentum jogszabályra hivatkozik, a jogszabályhely megjelölése mellett annak érdemi rendelkezését is ismertetnie kell.

A panasz elutasítása, vagy a panasz kivizsgálására előírt 30 napos törvényi válaszadási határidő eredménytelen eltelte esetén az ügyfél az alábbi testületekhez illetve hatóságokhoz fordulhat:

– Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság:
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
E-mail: fogyved@pest.gov.hu
Tel.: 06 (1) 459-4843

– Pest Megyei Békéltető Testület:
Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2.
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu
Tel.: 06 (1) 792-7881

– Bíróság:

Az ügyfél döntése alapján a polgári perrendtartás szabályai szerint bírósághoz is fordulhat.

február 25.